Advocaten

Koen Feremans

Advocaat Koen Feremans van LEX@Work behaalde diploma's aan de KU Leuven (1992, Master in de rechten) en aan de Odisee Hogeschool te Brussel (1987, Bachelor lerarenopleiding).

Na zijn studies was hij enkele jaren wetenschappelijk medewerker aan het Instituut voor Arbeidsrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven onder leiding van Prof. Dr. O. Vanachter en Prof. Dr. R. Blanpain.

Op dat ogenblik was hij ook al korte tijd actief als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht.

In 1995 stapte hij over naar de privésector en werkte hij als adviseur arbeidsrecht voor het Sociaal Secretariaat Caritas (SDWorx).

Nadien was hij meer dan 15 jaar sociaal-juridisch adviseur/bedrijfsjurist bij een grote Belgische financiële instelling.

In 2012 vestigde hij zich als zelfstandige en richtte LEX@Work op, een advocatenkantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht.

Sinds 2013 is Koen Feremans ook docent arbeidsrecht aan het CVO Volt te Leuven en aan het CVO De Oranjerie te Diest en geeft hij sociaal-juridische opleidingen.

Koen Feremans is auteur van verschillende wetenschappelijke publicaties in het arbeidsrecht.